Sådan bliver du mindre Stresset.

Det er svært helt at undgå stress, men ved at lære at genkende symptomerne og forstå årsagerne til anspændthed i dit liv vil du mere effektivt kunne håndtere de opgaver du bliver stillet over for.Tro det eller ej, men en vis grad af stress er faktisk godt for dig. Det giver dig nemlig energi og motivation og forbedrer dine præstationer, så du i højere grad bliver i stand til at nå dine mål.


Langvarigt stress kan derimod have en negativ indvirkning på dit helbred. Det dræner dig for energi og fører til stressrelaterede symptomer som f.eks. hovepine og fordøjelsesbesvær.

Langvarig stress kan også påvirke dit immunforsvar negativt og øge blodtrykket og derved risikoen for blodpropper.


I dette indlæg vil du lære, hvordan du genkender stress og de advarselssignaler, kroppen giver, og du vil få en forståelse af årsagerne til stress. Samtidig vil du få redskaber og gode råd til, hvordan du sænker stressniveauet i dit liv, samt indblik i forskellige former for afslapnings teknikker.


Mindre stress = Mange fordele


Stresshormonet virker sammentrækkende på blodkarrene, hæmmer produktionen af endorfiner (kroppens eget smertestillende medicin) og svækker immunforsvaret. Mindsker du derfor stressniveauet i dit liv, vil du mærke følgende ændringer, efterhånden som din krop vender tilbage til sin normale, sunde tilstand:


 • Pulsen bliver langsommere, blodtrykket falder og blodomløbet forbedres.

 • Muskelspændinger fortager sig, og du vil sove bedre. Du vil også opleve færre smerter i kroppen.

 • Din vejrtrækning bliver mere ubesværet, og du bliver mindre modtagelig over for sygdomme som fx forkølelse og influenza.

 • Din koncentration forbedres, og du bliver mere tålmodig over for andre.


Herunder finder du gode råd til stresslindring, hvordan du mindsker eller helt undgår unødvendig stress og derved forbedre din livskvalitet.


1. Planlæg dit stressfrie liv.

En af nøglerne til mindre stress er at lære, hvordan du håndtere din tid mere effektivt og opnår større kontrol med dit liv. Når du prioritere din tid bedre, bliver du i stand til at sætte dig mere realistiske mål og får frigivet mere tid til at slappe af i. Én måde at planlægge på er fx at rydde på på dit skrivebord hver eftermiddag, inden du går hjem fra arbejde, og lave en prioriteret liste over næste dags arbejde eller gøremål. På den måde kan du starte den følgende dag, med et større overblik.


2. Lær at slappe af og koble fra.

En anden vigtig del af det at holde din stress under kontrol, er at tage regelmæssige pauser, hvor du sørger for at slappe af. Det er vigtigt, at du opdeler din arbejdstid og fritid, så der er balance, og at du lærer at prioritere og uddelegere opgaver.


3. Opbyg Selvtillid.

Du bliver bedre i stand til at håndtere stressede situationer, hvis du opbygger selvtillid og tænkere mere positivt om dig selv. Især i forbindelse med konflikter med andre. Det er også vigtigt at finde ud af, hvordan du lærer at sige fra over for andres krav og forventninger til dig, og hvordan du i det hele taget håndtere vanskellige situationer på en mere afslappet måde. Det vil hjælpe dig med at opbygge din stærke sider og bearbejde dine svage og forhåbentligt gøre dig bedre til at bedre om hjælp, når du har brug for det. Dertil kommer at dine personlige og professionelle relationer sandsynligvis vil blive mere problemfrie, fordi du bliver mere bevidst om såvel egne som andre menneskers behov.


4. Grin Højt

Ikke blot griner vi, når vi er i godt humør, det omvendte gør sig også gældende. Vi bliver i godt humør af at grine ! Latter får vores krop til at frigøre endorfiner, der bl.a. styrker vores immunforsvar og bekæmper stresssymptomer. Desuden vil dét ikke tage dig selv så alvorligt og se tingene fra den morsomme side, peppe dig op og hjælpe dig med at sætte dine problemer i perspektiv.


5. Opnå en følelse af velvære.

Inden længe vil du opleve de fysiske fordele ved at tackle den stress, der findes i dit liv. Du vil føle dig sundere og mere afslappet, du vil sove bedre, have mere energi til din rådighed og sandsynligvis få et bedre sexliv. Andre fordele ved at håndtere stress er et bedre immunforsvar, en mere velfungerende fordøjelse og et lavere blodtryk. Du vil også opleve de psykiske fordele ved mindre stress, nemlig større indre ro og en større følelse af velvære.


Når du lærer, hvordan du kontrollere stress og finder måder at slappe af på, vil du opleve at dit fysiske og psykiske velbefindende forbedres. Det kan være svært at undgå stress i vores hektiske verden, men du behøver kun 10 minutter for at ryste det værste af dig, uanset om du er hjemme eller på arbejde.


Mindre stress på 10 minutter.


Stress er vanskeligt at undgå i vores moderne verden, men der er mange måder at imødegå det på. En af de vigtigste regler er at sikre dig, at du ikke lader små stressfaktorer bygge sig op til noget meget større. Du bør altid sikre dig, at du kan afsætte en pause på 10 minutter mellem en stressende opgave og den næste - både på arbejdet og i din fritid. Dette vil give din krop og sind en mulighed for at slappe af, før du kaster dig ud i den næste potentielle mulighed for at opbygge stress.


Føler du dig udkørt, så prøv denne 10-minutters øvelse:


Du kan praktisere den overalt og på alle tidspunkter - på arbejdspladsen, på vej hjem fra arbejde, eller når du tager en tur med toget. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt den hjælper dig til større indre ro.


Før du begynder:


 • Før du starter din afstresnings øvelse, kan du forberede dig på afslapning, ved at finde et egnet sted, og prøv i dit sind at give slip på de stressfaktorer, der påvirker dig.

 • Hvis du kan, så gå udenfor og find et roligt sted i den friske luft. Hvis du ikke har mulighed for det, så vil blot et åbent vindue gøre en forskel, selv i en bil eller tog.

 • Blomster med stærke dufte som fx geranium og lavendel er gode mod bekymringer og uro. sæt evt. en potteplante i vindues karmen eller på skrivebordet og lad den lette vind udefra føre duftende rundt i rummet. Eller dryp et par dråber æterisk olie på et lommetørklæde, og indånd duften så du bedre kan slappe af.

 • Spil evt. beroligende musik. Musik som harmonisk instrumental musik eller naturens lyde, havets blide Brusen er bedst.Nu til øvelsen.


Brug denne trin for trin vejledning så ofte som muligt til at stresse af hvor som helst og på ethvert tidspunkt, så du kan sikre dig, at du påbegynder næste opgave afslappet, fornyet og parat til at gå i gang!


Stress af på 10 minutter.


1 ) Træk vejret blidt - ( 1 Minut )


Sid behageligt på en stol med lige ryg og begge fødder i kontakt med underlaget.

Hvis du ikke har mulighed for at sidde ned, så stå så rank som muligt uden at hænge eller læne dig op at noget.

Luk øjnene, og koncentrer dig om dit åndedræt.

Prøv at lade tankerne passere forbi i stedet for at holde fast i dem eller dagdrømme.


2 ) Spænd - Slap af - ( 4 Minutter )


Knyt din højre hånd, og spænd alle musklerne i din underarm.

Hold spændingen i 5 sekunder, og slap derpå af i musklerne i ca. 10 sekunder.

Gør det samme i alle dele af kroppen.

Spænd hver muskelgruppe, hold spændingen, og slap derpå helt af.


3 ) Visualisér ( 3 Minutter )

Genkald dig nu et sted eller tidspunkt, hvor du følte dig tilfreds og afslappet.

Brug din fantasi til at genskabe stedet og de følelser du havde.

Det var måske et ferie minde eller barndoms minde.

Tillad dig selv at blive helt opslugt af sceneriet.


4 ) Giv Slip ( 1 Minut )

Når du er helt afslappet i såvel krop som sind, så giv slip på din stress.

Forestil dig en strøm af energi eller lys, der løber gennem din krop og vasker din stress bort. eller forestil dig at din stress forlader kroppen ved hver udånding.

Se for dit indre blik, at du klarer resten af dagen uden stress ved at prøve at foregribe enhver potentielt vanskelig situation.

At tænke på, hvordan du kan klare situationerne, vil hjælpe dig med at håndtere dem.


5 ) Udstrækning ( 1 Minut )

Hold fortsat øjnene lukket, træk vejret dybt.

Nyd følelsen af afslapning og hvile.

Bevæg dine fingre og tæer.

Træk så vejret ind, og stræk armene op over hovedet.

Stræk benene ud foran dig.

Åbn derpå øjnene.


Brug øvelsen ofte.


Jo mere du gør brug af denne 10-minutters øvelse til afstresning, jo bedre.

Du vil nok bliver overrasket over, hvor afslappet og fuld af selvtillid du begynder at føle dig, og hvordan de udfordrende4 dele at dit liv ikke længere føltes nær så skræmmende og stressende.25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

CHAKRAS

SIGN UP TODAY, TO JOIN THE TRIBE, AND GET THE LATEST UPDATES

When you sign up for the newsletter, you will also receive my Guided Energy Meditation to raise your vibration. You also confirm that you have read and accepted our terms and conditions for sending out newsletters. You can always unsubscribe again should you wish.

Spiritual Coaching & Sensual Healing

shanti.essentials.shop@gmail.com

Info.Anishanti@gmail.com

Copyright © 2020 by Ani Shanti

 • Grå SoundCloud Icon
 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram